problemy z hibernacją laptopa
Autor vlákna: Evonymus (Ewa Kazmierczak)
Evonymus (Ewa Kazmierczak)
Evonymus (Ewa Kazmierczak)  Identity Verified
Polsko
Local time: 10:08
angličtina -> polština
+ ...
May 27, 2010

Witam,
co może być nie tak z moim laptopem (Toshiba + Vista32), który od czasu do czasu zawiesza się gdy próbuję go hibernować (ze Startu lub poprzez zamknięcie monitora)? Gdy tak się zawiesi jedyne co mogę zrobić to wyłączyć go poprzez dłuższe wciśnięcie wyłącznika/włącznika.
z góry dziękuję za pomoc/porady.
pozdrawiam, Ewa

[Edited at 2010-05-27 14:06 GMT]

Andrzej Mierzejewski
Andrzej Mierzejewski  Identity Verified
Polsko
polština -> angličtina
+ ...
usypianie zamiast hipernacji May 27, 2010

Mój Acer ma trochę inaczej: po zahibernowaniu nie można go obudzić. Jedyne rozwiązanie: wyjęcie akumulatora na kilkanaście sekund. Po ponownym włożeniu można go obudzić.
Słyszałem, że to jest wina Windowsów. Ja miałem te problemy przy Viście, mam teraz przy Windows 7. Nie mam zdania na temat przyczyny.
Stosuję albo usypianie ( na krótkie przerwy, np. do następnego dnia; dysk nie pracuje, budzenie bardzo szybkie i bez problemów), albo normalne wyłączenie. ... See more
Mój Acer ma trochę inaczej: po zahibernowaniu nie można go obudzić. Jedyne rozwiązanie: wyjęcie akumulatora na kilkanaście sekund. Po ponownym włożeniu można go obudzić.
Słyszałem, że to jest wina Windowsów. Ja miałem te problemy przy Viście, mam teraz przy Windows 7. Nie mam zdania na temat przyczyny.
Stosuję albo usypianie ( na krótkie przerwy, np. do następnego dnia; dysk nie pracuje, budzenie bardzo szybkie i bez problemów), albo normalne wyłączenie.

AM

[Zmieniono 2010-05-27 14:16 GMT]
Collapse

M.A.B.
M.A.B.
Polsko
angličtina -> polština
+ ...
Problem raczej nie z laptopem :) May 27, 2010

...a z Windozgrozą. Ja np. u siebie mam w HPku inaczej: w Windzie ładnie działa hibernacja i usypianie, a w Linuxie bywa z tym różnie. Tak więc u Ciebie sądzę że to Windozgroza nie radzi sobie z hibernacją.
Remedium nie znam, ale może trzeba zacząć od porządków w systemie?
MaB

Polsko
angličtina -> polština
+ ...
AUTOR TÉMATU
sure May 27, 2010

M.A.B. wrote:
Remedium nie znam, ale może trzeba zacząć od porządków w systemie?
MaB

mmmhhhh łatwo powiedzieć

Natalie
Natalie  Identity Verified
Polsko
Člen (2002)
angličtina -> ruština
+ ...

MODERÁTOR
SITE LOCALIZER
Hej :-) May 27, 2010

Zobacz to, może Ci się przyda:

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-hybrid-sleep-mode/
http://techwhimsy.com/fixing-hibernate-problems-in-windows-vista

Pozdrawiam,
Natalia

Polsko
angličtina -> polština
+ ...
AUTOR TÉMATU
@Natalie May 27, 2010

dziękuję!

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderátor/moderátoři tohoto fóra
Monika Jakacka Márquez[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

problemy z hibernacją laptopa

Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »