narzędzie do rozliczania umów o dzieło
Autor vlákna: Pawel Kosior
Pawel Kosior
Pawel Kosior  Identity Verified
Polsko
Local time: 11:11
Člen (2008)
francouzština -> polština
+ ...
Oct 28, 2009

Witam wszystkich,

Przeglądam sobie właśnie różne narzędzia do fakturowania tłumaczeń (Translation Office 3000, Proz invoicing tool, etc.), szukając czegoś dla siebie. Ze względu na specyfikę rozliczeń i polskie realia (wypełnianie umowy o dzieło w Wordzie, drukowanie, podpisywanie, wysyłanie do biura przy każdym zleceniu lub tworzenie ramowej umowy o dzieło, wypisywanie, drukowanie i wysyłanie rachunków), żadne z tych narzędzi nie odpowiada mi na razie w 100% (
... See more
Witam wszystkich,

Przeglądam sobie właśnie różne narzędzia do fakturowania tłumaczeń (Translation Office 3000, Proz invoicing tool, etc.), szukając czegoś dla siebie. Ze względu na specyfikę rozliczeń i polskie realia (wypełnianie umowy o dzieło w Wordzie, drukowanie, podpisywanie, wysyłanie do biura przy każdym zleceniu lub tworzenie ramowej umowy o dzieło, wypisywanie, drukowanie i wysyłanie rachunków), żadne z tych narzędzi nie odpowiada mi na razie w 100% (i tak będę musiał trzymać podpisane umowy lokalnie w folderach, co najwyżej możliwości raportowania się poprawią) Jestem ciekaw czy używacie podobnych programów i jakie są wasze wrażenia z ich używania.
Collapse

Lucyna Długołęcka
Lucyna Długołęcka  Identity Verified
Polsko
Local time: 11:11
angličtina -> polština
+ ...
In memoriam
Żadnych specjalnych programów Oct 28, 2009

Ja używam Excela (a właściwie arkusza kalkulacyjnego OpenOffice) do rejestrowania nadchodzących zleceń, rachunki wystawiam na www.porachunek.pl, a umowy o dzieło dla tych, którym czasem coś podzlecam, wystawiam wg szablonu w Wordzie, a ich rachunki w odpowiednio zaprogramowanym szablonie w Excelu.
Stosuję zasadę: jak najmniej software'u - jeśli coś mogę zrobić w arkuszu kalkulacyjnym i Wordz
... See more
Ja używam Excela (a właściwie arkusza kalkulacyjnego OpenOffice) do rejestrowania nadchodzących zleceń, rachunki wystawiam na www.porachunek.pl, a umowy o dzieło dla tych, którym czasem coś podzlecam, wystawiam wg szablonu w Wordzie, a ich rachunki w odpowiednio zaprogramowanym szablonie w Excelu.
Stosuję zasadę: jak najmniej software'u - jeśli coś mogę zrobić w arkuszu kalkulacyjnym i Wordzie, to nie instaluję dodatkowego oprogramowania.

[Zmieniono 2009-10-28 13:44 GMT]
Collapse

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderátor/moderátoři tohoto fóra
Monika Jakacka Márquez[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

narzędzie do rozliczania umów o dzieło

CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

Buy now! »
Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »